INFORMATII  UTILE  PENTRU  PACIENTI 

         Consultatia oftalmologica este facuta de MEDICUL SPECIALIST OFTALMOLOG si presupune analiza tuturor structurilor oculare pentru a aprecia STAREA DE SANATATE a acestora sau prezenta afectiunilor si necesitatea unui tratament adecvat. Consultatia completa include masurarea diopriilor si stabilirea nevoii de a purta ochelari.

         Prescriptia ochelarilor, fara consultatie oftalmologica, se refera strict la corectarea unor vicii de refractie ale ochiului pentru o claritate cat mai buna a vederii , FARA ATENTIE ASUPRA SANATATII OCULARE, astfel unele afectiuni oculare raman nediagnosticate, fara interventie terapeutica la momentul potrivit si in unele cazuri poate conduce la ORBIRE. NU ESTE SUFICIENT SA AVETI OCHELARI BUNI SI O VEDERE MULTUMITOARE, trebuie sa vizitati medicul oftalmolog la anumite intervale de timp.

       Consultatia oftalmologica completa, periodica va asigura o vedere clara si ochi sanatosi. 

       Controalele periodice va sfatuim sa le faceti in felul urmator:  

      * pentru copii – prima consulatie se poate face la varsta de 3-4 ani DACA copilul nu are niciun semn de afectare oculara ( pupila alba, ochi rosu, ochi neobisnuit de mari, privire incrucisata, inchide un ochi la soare, apropiere nefireasca de obiecte, cap inclinat pe umar, cap rotit pe o parte). Daca medicul de familie sau parintii remarca unul dintre semnele mai sus enumerate sau orice alt semn legat de aspectul ochilor sau al privirii, consultatia trebuie facuta imediat, indiferent de varsta copilului.

                               – la inceperea scolii

                               – la fiecare 2-3 ani

       * pentru adulti – consultatie completa la 2-3 ani in lipsa unei afectiuni oculare existente

                                  – sau mai des in functie de nevoia de monitorizare in anumite boli oculare ( glaucom la 3-4 luni, cataracta la 6-9 luni etc.)

Share This: